Президентът Румен Радев връчи националния флаг на проф. Христо Пимпирев,

...
Президентът Румен Радев връчи националния флаг на проф. Христо Пимпирев,
Коментари Харесай

Пимпирев получи българския флаг

Президентът Румен Радев връчи националния байрак на проф. Христо Пимпирев, който ще управлява 30-ата Българска антарктическа експедиция . Това стана по време на гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2,

Национална антарктическа експедиция. Българските полярници отпътуват за Ледения континент на 19 ноември и възнамеряват да положат основите на новата българска научна лаборатория там. Екипът от учени в експедицията ще работи по планове в региона на геологията, биологията и медицината.

Според Радев точно научните проучвания в Антарктида са ключът към устойчивото развиване и битката с климатичните промени. Той изрече своята признателност за поддръжката и съдействието на Испания, Португалия, Бразилия и Аржентина, чиито посланици също участваха на церемонията.
 Снимка 553825
Източник:

" Развявайте гордо родния трикольор над Белия континент! ", прикани президентът и пожела на българските полярници да се завърнат здрави.

След приемането на националния байрак ръководителят на 30-ата Българска антарктическа експедиция Христо Пимпирев изрече признателност за поддръжката на президента и открои значимия теоретичен принос за България и света, който имат българските експедиции на Ледения континент. Пимпирев изрази вяра, че към българската база на о-в Ливингстън " Св. Климент Охридски " през идната година ще се насочи нов български научено-изследователски транспортен съд. " Надявам се президентът на Република България през октомври да стъпи на антарктическия бряг с кораба Св. Св. Кирил и Методий ", сподели Пимпирев. Той подари на президента особено направено за 30-ата антарктическа експедиция яке, с каквото ще бъдат екипирани българските полярници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР