Президентът Румен Радев връчи на председателя на ПГ на БСП

...
Президентът Румен Радев връчи на председателя на ПГ на БСП
Коментари Харесай

Президентът Радев връчи третия мандат на БСП за България

Президентът Румен Радев връчи на ръководителя на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. На " Дондуков " 2 са и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, както и заместник-председателите на ПГ на левицата Георги Свиленски, Атанас Зафиров и Иван Ченчев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Радев сподели, че е се спрял на Българска социалистическа партия в търсене на максимален късмет за сформиране на работещо постоянно държавно управление с ясна политическа отговорност .

След неуспеха на първия и втория мандат за сформиране на държавно управление Ви разпореждам да посочите претендент за министър-председател, уточни той.

Във времена на мощно политическо опълчване Българска социалистическа партия освен съумя да запази разговора с всички парламентарно показани политически партии ,

само че и сподели, че може да прави взаимни отстъпки и да реализира единодушие, да влиза в обединения и да ръководи дружно със свои идеологически съперници, да взаимодейства еднообразно добре както с новите, по този начин и със старите политически обединения в българския парламент, съобщи президентът. Надявам се, че стремежът на Българска социалистическа партия към мощна обществена политика и подсилване на българския парламентаризъм ще бъде още един претекст за сформиране на постоянно държавно управление, сподели Румен Радев и пожела триумф.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова благодари за доверието и означи, че схващат тежестта на обстановката и отговорността ,

която им се разпорежда. Ще създадем всичко, което зависи от нас, да има постоянно държавно управление. Наистина доказахме в предходни опити, че можем да беседваме рационално, умерено и с отговорност към националния интерес на България с сътрудниците от другите парламентарни партии, тъй че ще продължим в този дух да търсим единодушие и да съставим постоянен кабинет, който е по този начин нужен на страната ни сега, добави тя. 

Преди връчването на досието президентът Радев подари на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова букет червени рози във връзка рождения ѝ ден през днешния ден. Нинова остави кутия с бонбони да се почерпят за здраве .



Това е третият и финален вероятен мандат за сформиране на държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание .

Той се връчва от президента на определена от него парламентарно показана мощ, откакто първият и вторият мандат, връчени на двете най-големи обединения в Народното събрание, не бяха осъществени. 

Припомняме, че първият мандат бе връчен на 5 декември на претендента, излъчен от най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС .

Те показаха като претендент за министър-председател проф. Николай Габровски. Той организира срещи с парламентарните групи и на 12 декември показа на президента изпълнен мандат за сформиране на държавно управление. Съставът и структурата на кабинета, препоръчан от проф. Габровски, бяха препоръчани за гласоподаване в Народното събрание на 14 декември, но не получиха нужната поддръжка.

Така се стигна до връчване на втория изследователски мандат на акад. Николай Денков, 

номиниран за министър-председател от втората по огромните парламентарна група, тази на „ Продължаваме Промяната “. Президентът връчи втория мандат на 3 януари тази година. Николай Денков също направи поредност от срещи с другите парламентарни групи и предложи на Народното събрание декларация с цели за сформиране на държавно управление. Документът бе отритнат от Народното събрание и акад. Денков върна празна директория на президента на 9 януари. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР