Президентът Румен Радев връчи на ГЕРБ-СДС втория проучвателен мандат за

...
Президентът Румен Радев връчи на ГЕРБ-СДС втория проучвателен мандат за
Коментари Харесай

НА ЖИВО: ГЕРБ-СДС отказаха втория мандата за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев връчи на ГЕРБ-СДС втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

От партията върнаха досието незабавно.

" Парламентарната група няма да упражни правото за осъществяване на изследователски мандат за сформиране на държавно управление в 47-ото Народно заседание и няма да показва министър председател ", съобщи Десислав Атанасова.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



Това значи, че има още единствено един късмет да бъде излъчено държавно управление от това Народно събрание - с третия мандат. Три партии към този момент дадоха поръчка, че са подготвени създадат опит да сформират кабинет - " Демократична България ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. И трите партии подчертаха, че са подготвени да беседват само в границите на разпадналата се четворна коалиция.

Президентът преди ден разгласи, че преди да избере коя ще е партийната мощ, която ще получи правото да сформира кабинет, ще организира съвещания с всички парламентарни партии.

Преди седмица стана ясно, че ново държавно управление с мандат на " Продължаваме промяната " в сегашния парламент няма да има. Кандидатът за министър председател Асен Василев върна на президента Румен Радев несбъднат мандат за кабинет.

Въпреки диалозите и напъните през последната седмица, " Продължаваме промяната " не можаха да съберат парламентарна поддръжка от 121 депутати за сформиране на държавно управление. Час преди да върне мандата, Асен Василев приказва пред медиите в Народното събрание и изясни, че 4 гласа не са достигнали за събиране на нужната поддръжка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР