Президентът Румен Радев връчи еднократни стипендии на студенти и ученици,

...
Президентът Румен Радев връчи еднократни стипендии на студенти и ученици,
Коментари Харесай

Президентът връчи стипендии на ученици и студенти в неравностойно положение

Президентът Румен Радев връчи еднократни стипендии на студенти и възпитаници, които са в неравностойно състояние. Средствата се дават за обучение и са част от самодейността „ Подкрепи една фантазия “ за 2019 година,

" На абитуриентския бал, проведен от президентската институция ви пожелах да има дузина студенти, признати тази година . Благодаря ви, че доста надхвърлихте тази численост - 22 сте ", сподели той и поздрави първокурсниците за избора им да продължат да учат.

Радев напомни, че предходната година е била основана и стипендия за приключен 11 и 12 клас с отличие.

" Тази година имаме 8 възпитаници, които приключиха с отличен триумф ", уточни той и изрази вяра следващата година да ги види като студенти.-->

" Знанието и образованието са мощ, която в ръцете на младите води до един по-добър свят ", сподели още президентът.

Недялко Недялков е един от получилите стипендия, тъй като е признат в техническия университет във Варна . Завършил ресторантьорство в Провадия, момчето прави оценка помощта, която получава по пътя към сбъдва ето на фантазията му да стане капитан на транспортен съд.

" Минах през доста компликации, с цел да стигна до тук. Много работа изискваше всичко, само че с помощ от моето приемно семейство и обществените служащи съумях да взема тази стипендия. Това е една мотивация, също по този начин знам, че има хора, които ги е грижа за нас и ни оказват помощ ", сподели момчето, което мечтае да стигне с транспортен съд до Нова Зеландия и Антарктида.

Гергана Златева е измежду осемте възпитаници приключили с отличие 11 клас.

" Аз мисля да си вардя парите, тъй като желая да изучавам , откакто завърша приблизително обучение. Искам да изучавам обществена педагогика във Варна ", сподели Гергана Златева, която сега учи в спортно учебно заведение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР