Президентът Румен Радев влезе в агресивна атака срещу партиите само

...
Президентът Румен Радев влезе в агресивна атака срещу партиите само
Коментари Харесай

Радев влезе в агресивна атака срещу ПП и ДБ дни преди изборите

Президентът Румен Радев влезе в нападателна офанзива против партиите единствено четири дни преди изборите, предизвикан от рецензиите против самия него, че с отхвърли за даване на муниции на Украйна в обща европейска поръчка.

" Политическите партии от дълго време излязоха отвън нормите на българската конституция със систематичния си отвод да поемат отговорност да сформират държавно управление. Време е да поемат тази отговорност, да сформират постоянно държавно управление, в противоположен случай конституцията ясно споделя - президентът е задължен да назначи служебно държавно управление, когато партиите не желаят, не могат или ги е боязън. В момента имаме композиция от всички тези случаи "

" Не е толкоз ужасно, служебното държавно управление сподели, че страната може да се ръководи дейно даже по време на най-тежка рецесия. Сега ще им бъде доста по-лесно ", беше обяснението му.

Радев трансферира отговорността за неналичието на " триъгълни " покупко-продажби за въоръжение сред България, НАТО и Украйна върху последното постоянно държавно управление на Кирил Петков.

" Тези, които най-вече оплакват неналичието на триъгълни покупко-продажби - по време на тяхното постоянно държавно управление беше моментът за триъгълни покупко-продажби, когато март-април някои от страните в НАТО подписаха съглашение с Германия. Оттам нататък няма безвъзмездни триъгълни покупко-продажби. Даваш остаряло въоръжение, получаваш също по този начин остаряло въоръжение, само че по натовски стандарт. Да бяха го създали тогава ", разгласи той пред публицисти в сряда.

Самият Радев е краен съперник на даването на каквото и да е въоръжение на Киев от началото на нашествието на Русия в страната - а в интервала, за който упреква кабинета на Кирил Петков, той обещаваше само " " за украинското цивилно население.

Именно поради тази позиция на президента през април 2022, министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба сподели, че " половинчатите ограничения " с каските се поясняват от Украйна като обръщение " ".

Попитан дали държавното управление ще позволи на българските военни фабрики да изнасят 155-милиметрови снаряди, които са търсени от украинската войска, той въпреки всичко не изключи това да се случва - само че при условие да се уточни, че държавата-получател не е Украйна.

Всъщност - по същия метод държавното управление на Кирил Петков процедираше с военната помощ за нападнатата страна, тъй че боеприпасите официално да стигат до Полша и да са продадени, а не дарени, поради съпротивата на съдружния сътрудник Българска социалистическа партия.

Радев не подмина и упреците на някогашния министър председател против него, че узурпира власт и се държи като президент на " Възраждане ", а не съставлява волята на жителите с позициите си за Украйна.

" Г-н Костов очевидно е не запомнил българската конституция, само че ние не сме не запомнили, че по време на неговото властване България беше разпродадена на безценица ", беше репликата му.

В отговорите си той подмина въпроса на публицист във връзка това, че даже артистът стачкува против него по време на церемонията за премиите " Икар ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР