Президентът Румен Радев вижда решение на близкоизточния конфликт само в

...
Президентът Румен Радев вижда решение на близкоизточния конфликт само в
Коментари Харесай

Радев предал на Абас предложенията на Нетаняху за мир

Президентът Румен Радев вижда решение на близкоизточния спор единствено в правилото на съществуването на двете самостоятелни страни , живеещи в мир и съгласие, заяви Българска телеграфна агенция. Това стана ясно след срещата на президентът Румен Радев с палестинския президент Махмуд Абас.

Радев предал на Абас пожеланията на президента Ривлин и на премиера Нетаняху за градивни и мирни връзки.

 Радев кани Израел да влага в България като център на осведомителни технологии Обновена
Радев кани Израел да влага в България като център на осведомителни технологии

Високите технологии и туризма са приоритет за съдействие сред България и Израел, разяснява президентът Ривлин

Българската позиция е ясна, уточни Радев и изясни, че ние сме значим сътрудник на Палестина като участник във образуването на позициите в Организация на обединените нации и в Европейски Съюз. България следва позицията на Европейски Съюз.

Емоциите не са добър консултант в тежка обстановка, съобщи президентът Радев. Той се надява, че спорът ще се реши на основата на мирни двустранни договаряния.

 Абас назова посланика на Съединени американски щати в Израел „ кучи син”
Абас назова посланика на Съединени американски щати в Израел „ кучи наследник ”

Американският дипломат в Тел Авив е колонист и кучи наследник

Глобалният тероризъм е наш общ зложелател с Палестина, посочи Радев и добави, че България високо прави оценка съдействието сред службите ни за сигурност. Той съобщи воля да се работи по този начин, че това съдействие да се развива и в бъдеще.

На срещата е изработен обзор на връзките и са набелязани ограничения за задълбочаването им в бъдеще , осведоми Радев и заяви, че е отправил покана към президента Абас да посети България.

Президентът добави, че повече от 5000 палестинци за станали висшисти у нас. Продължаване на положителното съдействие в областта на обучение желае българският държавен глава.

От своя страна Махмуд Абас съобщи, че прави оценка поддръжка на Европейския Съюз. Той благодари за отстояването на институциите на палестинския народ.

Абас е подготвен да взе участие в договаряния, само че е безапелационен, че няма да одобряват решения, които са отвън интернационалната легитимност.

Палестинският държавен глава съобщи, че във връзка с двустранните връзки е извънредно значимо да се свика двустранната комисия тази година . Целта на това е насърчаване на икономическите, културните и други връзки, изясни Абас.

Като мост за съдействие той вижда палестинците, учили в България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР