Президентът Румен Радев удостои с орден стара планина посланика на

...
Президентът Румен Радев удостои с орден стара планина посланика на
Коментари Харесай

Полският посланик у нас прие орден и рецитира Ран Босилек

Президентът Румен Радев удостои с медал " остаряла планина " посланика на Полша у нас Кшищоф Краевски на гала на " Дондуков " 2.

От своя страна дипломат Краевски рецитира на съвършен български език стихотворението на Ран Босилек " Я кажи ми, облаче ле бяло ".

Президентът Радев означи, че връченият медал е израз на признателност за активността на дипломат Краевски и на смисъла, което страната ни отдава на съдействието с Република Полша.

Държавният глава добави, че вследствие на положителната работа с полския посланик са били реализирани високи резултати във военни учения , пребазирания на полските Военновъздушни сили у нас, както и взаимна защита на българското небе за нескончаем интервал от време.

Президентът Радев изрази задоволството си от дейните двустранни връзки на най-високо политическо равнище, а по този начин също и в региона на туризма, образованието, науката, културата.

" Самият факт, че броят на полските туристи пораства всяка година и към този момент е над четиристотин хиляди души, е задоволително индикативен ", акцентира Радев

Той добави още, че Полша е преди всичко в Европейския съюз по брой студенти, които учат български език в седемте водещи полски университета.

Кшищоф Краевски съобщи, че по време на мандата му Полша е потвърдила, че е другар на България посредством поддръжката си за Шенген и близкото партньорство в Европейски Съюз и НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР