Президентът Румен Радев удостои изтъкнатия юрист проф. Екатерина Трендафилова с

...
Президентът Румен Радев удостои изтъкнатия юрист проф. Екатерина Трендафилова с
Коментари Харесай

Президентът награди юриста проф. Екатерина Трендафилова

Президентът Румен Радев удостои изтъкнатия правист проф. Екатерина Трендафилова с Почетния знак на президента, оповестиха от администрацията на президента.

Това стана на гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2. Тя е отличена за значимия си принос за развиването на националните, европейските и правни обичаи и във връзка 16 април, Ден на Конституцията и празник на юриста и на правосъдните чиновници .

Проф. Екатерина Трендафилова е специалист в региона на наказателното право и наказателния развой , интернационалното наказателно правораздаване, филантропичното право и отбраната на правата на индивида. Дългогодишен учител е по наказателно процесуално право в Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

През ноември 2020 година е преназначена за втори мандат като ръководител на, където е определена през 2017 година От 2006 до 2015 година е .

В словото си президентът означи професионализма и моралните качества на проф. Трендафилова. Румен Радев акцентира, че точно с помощта на тях тя е одобрен експерт с интернационално приет престиж . " Пожелавам ви с скъпия си опит да продължите да обогатявате българската правна просвета и процедура и почтено да представлявате България ", сподели президентът.

Проф. Екатерина Трендафилова благодари за оказаната чест. Тя посочи, че професионалният й път и работата й като правист се дължат на образованието, получено в България и на сътрудниците, с които е работила -всички стимулирани от една цел - да дадат своя принос за по-доброто настояще и бъдеще на страната ни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР