Президентът Румен Радев участва във видеоконферентен разговор с председателя на

...
Президентът Румен Радев участва във видеоконферентен разговор с председателя на
Коментари Харесай

Румен Радев призова за зелени коридори за туристите в разговор с Шарл Мишел

Президентът Румен Радев взе участие във видеоконферентен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, на който са разисквани тематики от дневния ред на Европейския съюз, както и идното изключително съвещание на Съвета на 24 и 25 май.

Въпросът за улеснение на свободното напредване на хора в границите на Европейски Съюз, чрез по този начин наречения дигитален зелен документ, беше подложен по време на диалога.

Президентът Радев прикани за основаване на " зелени коридори " за туристите от европейските страни, което мощно би облекчило туризма.

Президентът открои и напъните на страната ни преходът към въглеродно неутрална стопанска система да регистрира обществените аспекти и да не докара до загуба на конкурентоспособност.

" За страни като България 50% от нашия енергиен микс идва от въглищни електроцентрали. Ако желаеме да осъществим всички условия, за нас това би означавало големи вложения от държавния бюджет. А какъв ще е резултатът? Резултатът е, че ще изгубим своята конкурентоспособност ", съобщи Румен Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР