Президентът Румен Радев участва в честването на 110 години от

...
Президентът Румен Радев участва в честването на 110 години от
Коментари Харесай

Румен Радев участва в честването на 110 години от освобождението на Петрич


Президентът Румен Радев взе участие в честването на 110 години от освобождението на Петрич, което събра на централния площад голям брой хора, а измежду формалните посетители бяха представители на централната и локалната власт.

Пред събралите се поданици, президентът означи, че „ несправедливият Берлински конгрес остави македонските българи оттатък граничната вадичка на свободна България, само че той не съумя да отнеме от тях упованието, че не е надалеч денят, в който ще пристигна обединяването с Отечеството “, а съдбоносните дни на Балканската война са белязали време на висш народен напредък и са върнали очакванията на Пиринска Македония.
Румен Радев в Петрич
Снимка: БГНЕС

Този многовековен български край получи свободата си по стъпките на Седма рилска дивизия и на доблестната чета на капитан Никола Парапанов, възвестила в Петрич идването на дълго чаканата родна българска власт, сподели още Радев.

В словото си президентът означи, че във войните за национално обединяване македонските българи са воювали един до друг със своите братя от свободна България, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР