Президентът Румен Радев трябва да даде третият мандат на Демократична

...
Президентът Румен Радев трябва да даде третият мандат на Демократична
Коментари Харесай

Плевнелиев: Третият мандат трябва да сработи, Радев трябва да го даде на ДБ

Президентът Румен Радев би трябвало да даде третият мандат на „ Демократична Бългалия ”, а с поддръжката на ГЕРБ и Политическа партия може да се сътвори някаква структура. Мнението изрази в предаването „ На фокус ” Росен Плевнелиев, президент на България в интервала 22 януари 2012 – 22 януари 2017

Плевнелиев сподели, че е било предстоящо вторият мандат да се провали.

„ Щом първият „ отиде в дерето ”, беше предстоящо и вторият да отиде. Да се надяваме, че третият ще сработи. Трябва да сработи ”, съобщи Росен Плевнелиев.

„ Над всички нас е националният стратегически приоритет за европейското и демократично развиване на България, което има чисто и ясно измерение за 2023 година То е участие в Шенген и Еврозоната. Ако се провалим в този момент, няма да го има. А това значи да има държавно управление. Единственият късмет е да има държавно управление с мандат на Демократична България. Ако президентът Румен Радев гледа персоналния си интерес, може да го даде на Българска социалистическа партия или БВ. Ако е общественик, би трябвало да го даде на Демократична България. А те би трябвало да бъдат на висотата на упованията, в това число и Христо Иванов. Дойде и неговият миг ”, сподели Плевнелиев.

Ако самият той беше президент в този момент, би дал третия мандат точно на Демократична България.

„ България би трябвало да се форсира към Еврозоната и Шенген. С поддръжката на Политическа партия и ГЕРБ, които имат доста какво да споделят с Демократична България, може да се получи структура, която да направи точно това ”, сподели Плевнелиев, само че не уточни име за министър председател.

Според Плевнелиев поддръжката за мандат на Демократична България може да пристигна от пет партии.

Първо от ГЕРБ и Политическа партия.

„ Мисля, че Политическа партия може да се разцепят по някое време. Но това е обикновено, на популистките партии им се случва ”, сподели Плевнелиев. Подкрепа можело да пристигна още от Движение за права и свободи, БВ и Българска социалистическа партия.

„ Ако третият мандат отиде в Българска социалистическа партия, завършваме с Еврозоната. А това ще бъде национално изменничество ”, счита Плевнелиев.

„ Не бива да надценяваме опциите на БВ. Те са доста дребна група ”, сподели Плевнелиев. „ Там всичко, което се случи, ще се написа и на Радев ”, сподели още Плевнелиев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР