Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална

...
Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална
Коментари Харесай

Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС ще обсъжда КСНС

Президентът Румен Радев привиква съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Очаква се министър председателят, ръководителят на парламентарните групи в Народно събрание, министри, както и ръководителите на служби да обсъдят при президента дейности и ограничения за сигурността по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Дни преди формалните събития, свързани с откриването в София, участниците в съвещанието на КСНС ще обсъдят и ролята на страната ни за развиването на общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз в подтекста на Българското европредседателство в идващите шест месеца.

В средата на декември Румен Радев още веднъж съобщи, че има недостиг на стратегическо мислене във връзка с секторите сигурност и защита. Той сподели, че ще сложи въпроса на КСНС:

Няма недостиг на функционалности, има недостиг на стратегическо мислене, на държавническо мислене във връзка с секторите „ Сигурност “ и „ Отбрана “. Има харчене на парче – това към този момент е реалност. Няма ясно фокусирана визия по какъв начин да се построяват качества и съгласуемост с нашите сътрудници, най-малко 10-15 години напред. За мен наклонността на една безспорна разпиляност от ден на ден набира скорост. Аз ще слага доста ясно тези въпроси на КСНС. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР