Президентът Румен Радев свали доверието си от председателя на КПКОНПИ

...
Президентът Румен Радев свали доверието си от председателя на КПКОНПИ
Коментари Харесай

Президентът свали доверието си от шефа на КПКОНПИ

Президентът Румен Радев смъкна доверието си от ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, оповестяват от президентството.

Това е станало в сряда, откакто президентът е поканил неговия заместител да изнесе отчет на идното съвещание на КСНС.

Държавният глава свика Консултативен съвет по национална сигурност на тематика корупцията по високите етажи на властта. Това е четвъртият КСНС, който Румен Радев привиква от встъпването си в служба. И вторият беше на тематика корупция и ограничения за противопоставяне на корупцията. Заседанието на КСНС ще се организира в понеделник.

Същевременно тази заран стана ясно, че основният прокурор Сотир Цацаров е назначил инспекции на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, на сина на шефа на Националната следствена работа Борислав Сарафов и на брачната половинка на Лозан Панов - ръководител на Върховния касационен съд. Причината е изявления в медиите за добити недвижими парцели, оповестяват от прокуратурата.

Малко по-късно, без да споделя имена, министър председателят Борисов съобщи, че всички забъркани в имотния скандал би трябвало да " излязат в дълъг отпуск ".

„ Ние в ГЕРБ сме основали стандарт. Когато има такива кавги - дали е народен представител, ръководител на парламентарна група, министър или заместник-министър - се подава оставка. Същото бих предложил на забърканите в тези кавги в този момент. Понеже има и хора от правосъдната система, а те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са доста чувствителни, а аршинът би трябвало да бъде идентичен за всички, или да излязат в дълъг отпуск, до момента в който разнообразни от техните институции създадат инспекции. Това мога да кажа за забърканите в тези кавги, и в КПКОНПИ, и във Върховен касационен съд, и в следствието “, съобщи Борисов. " Не загатвам имена, тъй като са доста чувствителни ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР