Президентът Румен Радев стартира нова инициатива за насърчаване на физическата

...
Президентът Румен Радев стартира нова инициатива за насърчаване на физическата
Коментари Харесай

Президентът Радев призова за поощряване и популяризиране на физическата активност сред децата

Президентът Румен Радев започва нова самодейност за поощряване на физическата интензивност и спорта измежду децата и младежите в България.

" Важно е да излезем от говоренето за спорта като абстракция, време е да покажем на младежите персонална ангажираност на всички равнища ", съобщи президентът.

Той разгласи началото на самодейността си " Спортувай с президента " по време на конференция, която се състоя в Националната спортна академия " Васил Левски ".
 Снимка 448237
Източник:

Инициативата на президента Радев цели да подтиква практикуването на спорт за възстановяване на здравето, развиването на двигателните умения и общественото другарство при младежите.

" Трябва да излезем от апатията на всички равнища ", акцентира президентът и прикани за насърчаване и разпространение на физическата интензивност измежду децата.

Румен Радев означи, че е значимо младежите да излязат от заплахите на виртуалната мрежа и да бъдат приобщени към мрежа от съидейници, с които да спортуват.
 Снимка 448238
Източник:

" Ако желаеме да имаме здрава, трудоспособна нация, ние би трябвало да влагаме извънредно доста в профилактиката и в спорта ", съобщи Румен Радев и означи, че това ще сътвори предпоставки и за понижаване на финансовите запаси, отделяни за лекуване на болести.

Новата самодейност на президента има за цел построяването на мрежа от партньорства с учебни заведения, спортни организации, институции, родители, които, по думите на президента, играят водеща роля за възстановяване на физическия и здравния статус измежду младежите. Държавният глава прикани всички дружно да обединят старания за здравето и физическата интензивност на децата.

По време на конференцията водещи специалисти в региона на медицината, логиката на психиката, педагогиката, физическото образование показаха данни за утежняване на здравния статус измежду децата, произлизащо от обездвижване, както и понижаване на физическата правоспособност на учениците. Акцент в отчетите на лекторите беше възходящата заплаха от основаване на взаимозависимост към осведомителните технологии. Бяха показани положителни практики от други европейски страни и способи за поощряване на спорта измежду децата.
 Кръгла маса в НСА с президента на България
Кръгла маса в НСА с президента на България

Във форума ще вземат присъединяване членовете на Обществения съвет " Физическо образование и спорт " към Президента
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР