Президентът Румен Радев Снимка: БТА Едно дълго чакане, изпълнено с

...
Президентът Румен Радев Снимка: БТА Едно дълго чакане, изпълнено с
Коментари Харесай

Девет години след първата копка: „Арена Бургас“ отвори врати

Президентът Румен Радев
Снимка: БТА

" Едно дълго очакване, изпълнено с големи упования за това оборудване, завърши. Тази зала имаше мъчно начало, само че любовта и грижата към спорта ни даде мощ, с цел да обединим старания и през днешния ден да я открием. Нека утрешният ден даде опция на бъдещите първенци. Искам да благодаря на президента Румен Радев за това, че отдели време и участва на събитието за откриването на тази зала ", сподели от своя страна служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева. 

" Днес приключва една сага. И можем да се поздравим за това, тъй като, колкото повече се удължава процесът по откриването на едно такова голямо оборудване, той става все по-скъп. Усилието да завършиш градеж, който в години обратно не е бил плануван вярно, е в действителност доста огромно ", сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

Регионалният министър арх. Иван Шишков донесе на място Акт 16 за употребата на залата
Снимка: БТА

" Особено горда съм, че тази зала ще трансформира Бургас в международен център на спорта. Това събитие се чакаше дълго, както от спортната общност на Бургас, по този начин и от бургазлии. Държавата вложи старания, с цел да можем през днешния ден да се поздравим с този край. Желая на добър час на спорта в Бургас, на децата, които ще израснат тук. Нека химнът на страната ни постоянно оглася тази зала ", сподели регионалният шеф проф. Мария Нейкова. 

Малко преди формалната гала министър Лечева направи последна ревизия на спортното оборудване.

" Трудно беше, фактически преминахме доста трудности, само че в последна сметка би трябвало да кажем, че можем да се гордеем с такова оборудване. Нека в бъдеще сходни уреди, когато се възнамеряват, да бъдат доста по-детайлно обсъждани, тъй че да не се получават сходни забавяния в периодите за осъществяване. Факт е, че тази зала попадна и във времето на пандемията. Имаше нарушени доставки. Беше доста мъчно осъществяването на доставките в един доста дълъг интервал от време. Не споделям това, с цел да се оправдаваме. Казвам още веднъж, че е нужно такива огромни спортни уреди да се възнамеряват доста деликатно, тъй като те са извънредно комплицирани и изискват доста подробен разбор. 65 млн. лв. е цялата стойност за осъществяване на плана от началото до края ", сподели още министърът на спорта Весела Лечева. 

Снимка: БТА

Изграждането на залата стартира през 2014 година и трябваше да отвори през 2017 година, само че се забави по редица аргументи, което костваше и оскъпяването ѝ. Първоначално спортното оборудване бе разчетено да коства 38,4 млн. лева, само че след това сумата набъбна до упоменатите от Лечева 65 млн. лева. 

Съоръжението в Бургас бе намерено със среща от полуфиналите в Националната баскетболна лига сред тимовете на " Черноморец " и " Рилски състезател ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР