Президентът Румен Радев смята, че Украйна настоява да води тази

...
Президентът Румен Радев смята, че Украйна настоява да води тази
Коментари Харесай

Радев: Украйна настоява да води тази война. Сметката се плаща от цяла Европа

Президентът Румен Радев счита, че " Украйна упорства да води тази война ". Пред кореспонденти в Рожен той за следващ път разказа последствията от военния спор, само че пропусна да спомене, че войната в действителност беше стартирана и се води от Русия.

" Украйна упорства да води тази война. Да е ясно, че сметката се заплаща от цяла Европа. Тази война има доста измерения, то не е единствено чисто военно, а и икономическо, обществено, политическо. Тя е опасност и риск за цяла европа ", сподели той.

Държавният глава подлага на критика и ръководещите, че не престават да нямат лично мислене, мнение и позиция за войната, а единствено следват това на " огромни страни ". Радев наподобява реагира остро и на предлагането на Народното събрание за БТР за Украйна. Идеята е на групите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, които желаят да изпратят към 100 бронетранспортьори (БТР) на Киев, които да бъдат взети от складовете на Министерство на вътрешните работи, а не от запасите на българската войска.

За президента обаче това явно не е добра концепция: " Няма Министерство на вътрешните работи. Няма българска войска. Във военно състояние всичко е едно и това е националната сигурност на България ".

Държавният глава употребява и думите на английския министър на защитата Бен Уолъс, който преди дни скастри Киев, че страната му не е " Amazon за оръжия " и упрекна ръководещите, че третират България по подобен метод:

" Трябва ли да чакаме и други министри на отбрната да го кажат, зада спрат нашите ръководещи да гледат на българските въоръжени сили като склад за въоръжените сили на непозната войска ", посочи той.

Очаквайте детайлности!

т против легитимация за сметка на излъгания бг избирател
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР