Президентът Румен Радев смята, че идва на власт със служебното

...
Президентът Румен Радев смята, че идва на власт със служебното
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Поведението на президента е недостойно

" Президентът Румен Радев счита, че идва на власт със служебното държавно управление. Но това е лимитирана власт. Това не е власт, която би трябвало да раздава присъди. Но оценките и фойерверките със абсурда за подслушванията, да вземем за пример, са детайли от политическа битка, предизборна акция, в която президентството и неговото служебно държавно управление са страна... Радев би трябвало да е съдия, а не участник. Приказките на едро без документи и доказателства не се отнасят към разкриването на корупционни афери, а към политическата битка на власт, която не е подобаващ метод на държание на президентската институция в условия на служебно държавно управление ".

Това сподели пред БНР политологът Огнян Минчев. По думите му " фойерверките показват мнението на президента, че е пристигнал на власт ".

" България не съумя да си върне държавността за 30 години, а в този момент за 2 месеца господин Радев и служебното държавно управление желаят да върнат държавността. Ако той желае да се бори с корупцията, неговият пръв и наложителен съдружник е съдът. Не можеш да запазиш съвестност и достолепие и да участваш по сходен на ниска цена метод в предизборна война... Поведението на президентската институция в границите на акцията е неприлично ".

В предаването " 12+3 " Минчев добави:
" Подобна канонада по отношение на отиващата си политическа гарнитура не се случва за първи път в България... Макар да не харесват статуквото, хората може да избират него пред някаква еуфория на гражданска война, промяна на всичко. Тези хора могат и да се изплашат от това, което се случва, и да се върнат назад към поддръжка на статуквото ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР