Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат на ГЕРБ до

...
Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат на ГЕРБ до
Коментари Харесай

Румен Радев не иска избори преди началото на октомври и готви нови консултации

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат на ГЕРБ " до дни " - само че имайки поради декларирания отвод на втората по величина парламентарна мощ да го върне неотложно, Радев към този момент анонсира желанието си да забави процедурата с нови съвещания.

Разпускането на Народното събрание в къс период - т.е. преди края на юли - значи осъществяване на предварителни избори към края на септември. Това съгласно Радев крие опасности поради възможна слаба изборна интензивност.

" Но прекомерното удължение напроцедурата води към прелъщение за хазартни управнически решения и кадрови промени. Самите партии чертаят все по-дебели червени линии между тях и съставянето на държавно управление след избори става все по-трудно. Предстои да връча мандат на втората по бройка група. Ако и тя го върне, ще поканя всички парламентарни партии на съвещания, с цел да чуя каква формула оферират за излаз от рецесията, какви са техните настройки за коалиране и търсене на парламентарна поддръжка за сформиране на държавно управление ", сподели още той.

Едва след тези съвещания Радев ще реши на коя от останалите пет парламентарни групи да връчи последния мандат.

" Ако партиите решат още веднъж предварителни избори, смятам за оправдано те да се проведат при започване на октомври, с цел да има легитимност един нов парламент със засилено присъединяване. До края на юли Народното събрание ще бъде претрупан с огромни упования ", сподели той.

Радев прикани за " управническо болшинство, което не с лозунги и PR, а с действителна и поредна работа да се ангажира с европейската интеграция на България и да не допусне страната да остане в периферията на Европа ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР