Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Радев връчва първия мандат на ГЕРБ-СДС

Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС. За момента не е ясно дали Мария Габриел ще върне мандата незабавно или ще има късмет за постоянно държавно управление.

Броени часове преди връчването на мандата ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си размениха остри реплики, от които стана ясно, че сред двете обединения има съществени разлики по отношение на равноправното присъединяване на ГЕРБ в ръководството на страната.

Мария Габриел заяви, че от ПП-ДБ даже са отхвърлили тяхното предложение да се резервира настоящия състав на държавното управление единствено с една смяна ротацията на премиера и вицепремиера.

От преговорния екип на ГЕРБ оповестиха, че в случай че до 12:00 часа в понеделник ПП-ДБ имат предпочитание да споделят властта, тогава диалозите ще продължат, в противоположен случай мандатът ще бъде върнат и държавно управление няма да има.

На собствен ред от ПП-ДБ настояха ГЕРБ-СДС да се седне на масата на договарянията и да се употребява 7-дневния период след връчване на мандата по Конституция, с цел да се реализира консенсус.

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков прикани да се продължи ръководството и съобщи, че за тях не са значими министрите, а промените в правосъдната система, службите и регулаторите.

Асен Василев съобщи, че са съгласни с ротацията на министър председател и вицепремиер, само че би трябвало да бъде подписано съглашение.

От своя страна Атанас Атанасов прикани Бойко Борисов да се намеси и заключи, че утрото ще е по-мъдро от сутринта.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР