Президентът Румен Радев ще управлява държавата със сигурност до лятото,

...
Президентът Румен Радев ще управлява държавата със сигурност до лятото,
Коментари Харесай

Капан: Радев ще ни управлява до Горещниците или до есента

Президентът Румен Радев ще ръководи страната сигурно до лятото, а не е изключено и до есента. Такава прогноза направиха движимости в трагичната политическа обстановка, която държи страната в капан. След връчването на третия мандат на Българска социалистическа партия, всички са наясно, че възможностите социалистите да създадат кабинет са нулеви и най-вероятно при започване на април отиваме на избори.

Ако нещата се протакат, както се случи и със настоящето разпределяне на мандати, сред провеждането на вота и връчването на първия мандат може да минат два-три месеца. Последните парламентарни избори бяха на 2 октомври и въпреки че президентът много бързо свика партиите за конституирането на 48-ия парламент, той връчи първия мандат на ГЕРБ едвам на 5 декември.

След като отпусна задоволително време за работа на новото Народно заседание, а и на партиите сякаш да се схванат между тях за някакъв вид съдружно ръководство, Радев връчи едвам преди два дни – на 16 януари, третия мандат, при който мандатоносителят – в тази ситуация Българска социалистическа партия, има 2 седмици да умува за кандидат-премиер и състав на проектокабинет. Нинова, обаче, евентуално доста по-бързо ще се откаже от невъзможния кабинет. Така излиза, че горе долу три месеца и половина може да минат от самите избори до връчване на трети мандат, до който към този момент обичайно партиите добутват нещата.

Затова, при най-груби калкулации, защото сигурно още веднъж ще се стигне до отсрочване и всевъзможни " червени линии ", както и празни диалози, недоразумение сред политическите сили и потреблението на оптималните периоди, дадени по Конституция, длъжностен кабинет на Радев може да ни ръководи до огромните горещини този юли.

Като похлупак на цялото преливане от пусто в празно, към този момент неколцина политолози предсказаха, че през 2023-а може да минем на два пъти през избори.Ако и този сюжет се сбъдне, и цялата процедура се повтори, Румен Радев може да се окаже отпред на страната чак до есента, когато мнозина предсказват, че самият той може да е подготвен с негов политически план, който да взе участие и се състезава в парламентарните избори.

Тогава въпросната догадка се умножава по 2 и длъжностен кабинет може да ни води и до късна есен, позволяват най-големите песимисти измежду наблюдаващите.   

       
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР