Президентът Румен Радев ще удостои с орден Мадарски конник“ -

...
Президентът Румен Радев ще удостои с орден Мадарски конник“ -
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев ще удостои с орден „Мадарски конник“ – първа степен, посланика на Австрия у нас Андреа Вике

Президентът Румен Радев ще удостои с медал „ Мадарски конник “ - първа степен, посланика на Австрия у нас Андреа Вике. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Отличието ще бъде връчено на дипломат Вике за заслугите й за укрепването и развиването на българско-австрийските връзки.

Австрия е един от обичайните и значими търговски и стопански сътрудници на България. Австрия заема водещи позиции по вложения в пет страни от района на Югоизточна Европа (България, Хърватия, Словения, Румъния и Босна и Херцеговина).

По Закона за поощряване на вложенията са сертифицирани 7 плана с австрийско присъединяване:

Австрийските компании са измежду водещите в класацията на 100-те най-големи задгранични вложители в България. Австрийските вложения в България са съсредоточени в съвсем всички браншове: електроразпределение, телекомуникации, енергетика, банково дело и финанси, търговия, тежката и леката индустрии. Близо 10% от най-големите задгранични вложители в България са австрийски компании.

С вложения от 4.6 милиарда евро (според данни на Българската национална банка), направени от 350 компании, Австрия е вторият максимален задграничен вложител в България. Сред компаниите от тази страна, развили планове у нас, са A1, ЕVN, OMV, Vienna Insurance Group - Bulstrad, Uniqa, Mondi, Kronospan, Palfinger, Wienerberger, Sportalm и Baumit. Австрийските компании са освен измежду най-големите, само че и измежду най-стабилните работодатели в страната. Над 20 000 българи работят в тях.

България е в топ 30 измежду външнотърговските сътрудници на Австрия.

През предходната година българският експорт еънараснал с 52.8% до 1.60 милиарда лв.. Вносът от тази страна 2.03 милиарда лв. и също е по-висок по отношение на 2020 година. И за петте месеца на тази година позитивната наклонност на повишаване на двустранния стокообмен продължава с по-високи стойности на износа и на вноса. 

Advantage Austria предлага на австрийските компании и техните интернационалните бизнес сътрудници всеобхватна палитра от услуги. Офисът й в София съставлява Стопанска камара на Австрия и съществува в България от към 60 години. Основната задача на бюрото е да спомага за непрекъснатото възстановяване и разширение на бизнес връзките сред двете страни. За тази цел се организират пазарни изследвания в разнообразни сфери, реализират се контакти сред австрийски и български компании, провеждат се участия в панаири и изложби и се организират редица други мероприятия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР