Президентът Румен Радев ще участва в честванията в София по

...
Президентът Румен Радев ще участва в честванията в София по
Коментари Харесай

Президентът чества 24 май пред Националната библиотека

Президентът Румен Радев ще взе участие в честванията в София по случай Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност – 24 май. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

В 10.30 часа от постройката на Администрацията на президента президентът ще се причисли към обичайното празнично шествие за 24 май до паметника на светите братя Кирил и Методий. В 11.00 часа пред Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий " президентът Румен Радев ще участва на тържествения водосвет за празника и ще произнесе слово. От 18.30 часа в Националния исторически музей в столицата президентът Румен Радев и брачната половинка му ще бъдат домакини на обичайния банкет по случай Деня на славянската култура и просвета и на славянската книжовност.

Вицепрезидентът Илияна Йотова пък ще открие тържествата по случай Деня на славянската книжовност и българската култура и просвета и Деня на града във Велики Преслав. 2018-а е юбилейна за Велики Преслав, защото се навършват 1125 година от оповестяването му за столица на Първата българска страна.

От 09.00 часа вицепрезидентът ще беседва с учителския колектив на ОУ „ Св. св. Кирил и Методий " и ще приветства учениците. От 09.50 часа Илияна Йотова ще се включи в тържественото шествие до централния градски площад, където е планувана публична празнична стратегия.

Посещението на вицепрезидента във Велики Преслав точно на 24 май е кулминационната точка на пътуването по стъпките на Светите братя Кирил и Методий и техните възпитаници, което Илияна Йотова предприе, с цел да уважи делото им. Вицепрезидентът се поклони пред светите места в Чешката и Словашката републики и Република Сърбия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР