Президентът Румен Радев ще участва в честванията на връх Шипка

...
Президентът Румен Радев ще участва в честванията на връх Шипка
Коментари Харесай

Община Габрово отмени честванията на Шипка, но президентът Радев ще е на върха - ето я програмата му

Президентът Румен Радев ще взе участие в честванията на връх " Шипка " за 3-и март. Официално управляващите анулираха тържествена част пред паметника поради пандемията, само че обичайно хиляди изкачват стъпалата към върха. По същия метод бе и предходната година точно на националния ни празник.

На връх Шипка въпреки всичко стартира подготовката за тържествата по случай трети март. Гвардейци направиха генерална подготовка на честванията.

Още от сутринта стартира подготовката за 3 март. Първо с разчистването на падналия близо 10-сантиметров сняг. Почиства се и площадът пред паметника и стълбите до него, където се чака да се съберат най-вече хора.

Ето програмата на президента и вицепрезидента на следващия ден:

От 11.10 часа президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще отдаде респект пред паметта на българските опълченци и съветските воини, починали за свободата на България на връх Шипка.

В София от 11.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще взе участие в церемонията по издигане на националния байрак на Република България пред паметника на Незнайния боец и ще сервира цветя пред Паметника на българския опълченец.

От 18.30 часа на пл. „ Народно заседание “ в София ще се състои тържествената заря-проверка във връзка Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска. В 18.40 часа държавният глава ще произнесе слово. В церемонията ще взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР