Президентът Румен Радев ще ръководи на 7 и 8 ноември

...
Президентът Румен Радев ще ръководи на 7 и 8 ноември
Коментари Харесай

Радев ще участва в 27-ата Конференцията на страните от ООН за изменението на климата в Египет

Президентът Румен Радев ще управлява на 7 и 8 ноември българска делегация за присъединяване в 27-ата Конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP27), хазаин на която е Египет. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Повече от 100 водачи от целия свят ще се включат в срещата на върха в египетския град Шарм ел-Шейх.

 

Радев ще взе участие в Срещата на върха на държавните и държавни ръководители по покана на египетския си сътрудник Абдел Фатах ас-Сиси.

В понеделник, 7 ноември, президентът ще взе участие в церемонията по формалното разкриване на интернационалния конгрес.

 

Българският президент ще направи изявление пред държавните и държавни ръководители на 8 ноември.

 

Предвидено е в границите на форума Радев да организира двустранни срещи и да взе участие в полемики на високо ниво. Сред членовете на ръководената от президента делегация са служебните министри на околната среда и водите Росица Карамфилова и на енергетиката Росен Христов.

 

Повече от 45 000 представители на страните, които са страни по конвенцията, интернационалните и районни организации, на бизнеса, научната общественост, гражданското общество са се записали за присъединяване в конференцията на Организация на обединените нации в Египет. Сред задачите на форума е да се разиска ускоряването на взаимното осъществяването на уговорките в региона на климата за намаляване на последствията от климатичните промени. Общо 198 страни са утвърдили Рамковата спогодба на Организация на обединените нации.

 

Международната конференция за климата стартира от през днешния ден и ще продължи до 18 ноември. Предходната конференция се организира в Глазгоу преди година. Конференциите са част от Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата, която тази година навършва 30 години. Тя е била основана по време на срещата на върха на Земята, извършена в Рио де Жанейро през 1992 г. 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР