Президентът Румен Радев ще проведе утре консултации с представители на

...
Президентът Румен Радев ще проведе утре консултации с представители на
Коментари Харесай

Президентът Радев провежда консултации с БСП в сряда

Президентът Румен Радев ще организира на следващия ден съвещания с представители на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, от 15:00 ч. на " Дондуков " 2, оповестиха от прессекретариата на президента.

Съгласно Конституцията, президентът организира съвещания с парламентарните сили в 48-ото Народно заседание преди да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Държавният глава стартира консултациите на 26 октомври с най-голямата по бройка парламентарна група ГЕРБ-СДС. Оттогава той се срещна и с „ Продължаваме Промяната “, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Позицията на президента Радев е, че е значимо политическите партии да осъзнаят нуждата от градивен разговор, взаимни отстъпки и установяване на ясни общи цели в името на бъдещето на България. Цикълът " избори след избори " не е най-хубавото решение, тъй че връчването на първия мандат ще зависи и от хода на консултациите, разяснява президентът. Като акцентира, че следва строго процедурата по Конституция, президентът изрази вяра партиите да правят оценка даденото в допълнение време за градивен разговор.

“Надявам се да се възвърне разговорът и да имаме конструктивност в диалозите и договарянията сред партиите “, сподели Радев. Президентът съобщи също нуждата от постоянно държавно управление. Докато преди рецесиите бяха на прага на дома ни, те към този момент са вътре - и обществена, и икономическа, рецесия в сигурността, единствено на километри от нас бушува война, нараснал миграционен и бежански напън. Това изисква България да има постоянно държавно управление, което да поеме значими решения, решения с дълготраен небосвод, и да има поддръжка от стабилно парламентарно болшинство “, съобщи Румен Радев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР