Президентът Румен Радев ще проведе на 5 май консултации с

...
Президентът Румен Радев ще проведе на 5 май консултации с
Коментари Харесай

Президентът насрочи за 5 май консултациите с партиите за състава на ЦИК

Президентът Румен Радев ще организира на 5 май съвещания с парламентарно показаните партии и обединения, с цел да се запознае с препоръчаните от тях номинации за състава на Централната изборна комисия. Покани за това бяха изпратени до парламентарните групи в 45-ото Народно заседание, оповестиха от прессекретариата на президента.

Публичното чуване на предложенията, направени от парламентарно показаните партии и обединения, ще стартира от 14.00 часа на “Дондуков” 2 и ще се в действително време на интернет-страницата на президентската институция.

В последните дни президентът Радев бе подложен на критика от държавното управление в оставка, че той ще получи права над ЦИК, която би трябвало да организира през есента идните президентски избори.

" И преди, и в този момент, президентът не избира, а назначава с декрет членовете на ЦИК, посочени от Народното събрание. Като президент не мога да избера който и да било за член на ЦИК. Това е отговорност на парламентарните групи, които предлагат и ръководителя, и заместниците и секретаря на ЦИК. Разликата е в публичните съвещания. По новия закон те ще се организират не в Народното събрание, а в президентската институция. Така беше по закон и до 2014 година Няма никаква драма, а просто евтини спекулации “, на 1 май Румен Радев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР