Президентът Румен Радев ще произнесе слово и ще поднесе венец

...
Президентът Румен Радев ще произнесе слово и ще поднесе венец
Коментари Харесай

Пред паметника на Васил Левски в София тази вечер почитаме Апосто...

Президентът Румен Радев ще произнесе слово и ще сервира венец пред паметника на Левски, оповестиха от прессекретариата на президента. На церемонията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Своята респект към Апостола на свободата довечера в София ще отдадат и министърът на защитата Тодор Тагарев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и представители на политическото и военното управление на Министерството на защитата, осведомиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

 

По-рано, от 17.00 ч., в храм „ Света София “ в столицата ще бъде отслужена архиерейска панихида в памет на йеродякон Игнатий – Васил Левски, оповестиха от пресцентъра на Столичната община, която, дружно със Софийската света митрополия и Общобългарския комитет „ Васил Левски “, провежда възпоменателни събития във връзка годишнината.

 

През целия ден пред паметника на Васил Левски ще има почетен часовой от Националната гвардейска част.

 

От Национална работа " Охрана " (НСО) припомнят, че началото на пропускателния режим за жители, които желаят да участват на събитието, е от 17:00 ч. Те ще имат достъп през три пункта за инспекция – на кръстовището на бул. „ Васил Левски “ и ул. „ Оборище “; при бул. „ Дондуков “ и бул. „ Васил Левски “ и при бул. „ Янко Сакъзов “ и ул. „ Панайот Волов “.

Служителите на НСО ще правят инспекции за предмети, общоопасни средства и субстанции на съображение член 30, алинея 1 от Закона за Националната работа за защита. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран, предизвестяват от НСО. Цветя пред Паметника на Апостола ще могат да бъдат полагани в деня на събитието до 15:00 ч. и след привършване на формалната гала.

 

В доста градове на страната възпоменателните събития в памет на Апостола не престават и през днешния ден.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР