Президентът Румен Радев ще приеме в 11:00 часа днес кандидата

...
Президентът Румен Радев ще приеме в 11:00 часа днес кандидата
Коментари Харесай

Румен Радев ще приеме Николай Денков за връщането на втория мандат за правителство

Президентът Румен Радев ще одобри в 11:00 часа през днешния ден претендента на „ Продължаваме промяната - Демократична България “ за министър-председател Николай Денков, на който, според конституционната процедура, връчи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление, оповестиха от прессекретариата на президента, представени от Българска телеграфна агенция.

В петък от " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ-СДСпредставиха публично имената на министритев проектокабинета с втория мандат. Освен състав на постоянно държавно управление, имаме и болшинство за конституционна промяна, оповестиха всъвместно изказване пред медиите в Народното събрание Николай Денков и Мария Габриел, които са номинирани за министър председател и вицепремиер с контрактувана ротация на девет месеца. По-рано денем представители на първите две договарящи политически сили разговаряха с парламентарната група на Движение за права и свободи.

Кандидатът за министър председател изясни, че съставът на проектокабинета е ориентиран към включване на повече специалисти. Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев е препоръчан за министър на финансите, а депутатът от ПП-ДБ и член на управлението на " Да, България " Атанас Славов - за министър на правораздаването.

На 29 майпрезидентът Румен Радев връчи втория изследователски мандатза сформиране на държавно управление на претендента на ПП-ДБ за министър-председател акад. Николай Денков. Тогава президентът прикани " Продължаваме промяната - Демократична България " да премислят целесъобразността от този мандат, който, съгласно него, към този момент е дискредитиран.

В петък претендентът за министър председател разгласи, че ще върне на президента " досието - попълнена ". Окончателният лист с имена от проектокабинета с втория мандат ще бъде импортиран в президентството в понеделник, заяви тогава Николай Денков. Съгласно Конституцията, когато проучвателният мандат е завършил сполучливо, президентът предлага на Народното събрание да избере претендента за министър-председател.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР