Президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател Николай Габровски,

...
Президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател Николай Габровски,
Коментари Харесай

Проф. Габровски отива с мандата при Радев на 12 декември в 10.30 часа

Президентът Румен Радев ще одобри претендента за министър-председател Николай Габровски, посочен от най-голямата по бройка в 48-ото Народно заседание парламентарна група на ГЕРБ-СДС, на който според конституционната процедура връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент, оповестиха от прессекретариата на президента.

 

Срещата ще се състои в понеделник, 12 декември, от 10:30 часа, на " Дондуков " 2, се показва в известието.

 

През миналата седмица проф. Габровски се срещна с четири от останалите шест парламентарно показаните политически сили. " Възраждане " и " Продължаваме Промяната " отхвърлиха среща с него и го уведомиха с писма за отхвърли си.

 

Габровски се срещна с обединенията на " Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България ", Движение за права и свободи и " Български напредък ". По време на срещите той уточни, че ще предложи в състава на проектокабинета хора, които не са ярки партийни фигури. В петък в народен ефир той съобщи, че самичък е избрал хората, които да предложения в състава на проектокабинета, който се чака да бъде препоръчан. 

 

По време на срещите проф. Габровски съобщи, че за страната сега е най-добре да има постоянно държавно управление. Според него, в случай че в този момент се отиде на предварителни избори, най-вероятно ще има и последващи. 

 

 

Източчник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР