Президентът Румен Радев ще представлява България на извънредното заседание на

...
Президентът Румен Радев ще представлява България на извънредното заседание на
Коментари Харесай

Радев ще представлява България на извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел

Президентът Румен Радев ще съставлява България на изключителното съвещание на Европейския съвет, което ще се организира през днешния ден и на следващия ден в Брюксел, оповестиха от прессекретариата на президента.
Сред акцентите в срещата на върха ще бъдат войната на Русия против Украйна, икономическото положение на Европейския съюз (ЕС) с фокус върху показаните от Европейската комисия нови начинания за поощряване на конкурентоспособността на Съюза. Тема на срещата ще е и миграцията и гарантирането на сигурността на външните граници на Европейски Съюз.

Министерският съвет одобри позицията на България за присъединяване в изключителното съвещание на Европейския съвет. 
В подтекста на стопанската система се чака водачите да одобряват изводи, които слагат основите на дейности, ориентирани към гарантиране на дълготрайна конкурентоспособност, икономическо богатство и водеща роля на международната сцена за Европейския съюз. Тези дейности са основани на изчерпателен метод за подсилване на икономическата, индустриална и софтуерна база на Съюза и на европейския суверенитет и стратегическата самостоятелност.
Европейските водачи ще обсъдят още обстановката с миграцията и ще оценят осъществяването на заключенията от юни, октомври и декември 2021 година, за усилване на работата в следните посоки: по-ефективен надзор на външните граници на ЕС; засилени външни дейности със страните на генезис и транзит; усилване на съдействието при връщане и реадмисия; битка с контрабандата на мигранти; напредъка по Пакта за миграцията и убежището.

Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
09 Фев 2023209 Фев 20238408 Фев 202383808 Фев 2023126908 Фев 2023243708 Фев 2023938КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202363707 Фев 202364705 Фев 202391107 Фев 2023570
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР