Президентът Румен Радев ще покани служебния премиер Димитър Главчев на

...
Президентът Румен Радев ще покани служебния премиер Димитър Главчев на
Коментари Харесай

Радев: Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите

Президентът Румен Радев ще предложения служебния министър председател Димитър Главчев на разговор в петък, с цел да обсъдят препоръчаните смени на министри в кабинета.

" Надявам се господин Главчев да си дава сметка за вредите, когато извършва щенията на своя партиен шеф ", съобщи президентът.

Той напомни, че когато е назначавал служебни кабинети, партиите не са можели да си помислят за сходно вмешателство.

" За Министерство на външните работи стана ясно, само че кой поръча промяната и на земеделския министър? ", попита Румен Радев.

" Нормално ли е през ден да сменяме министър? ", запита още президентът.

" Няма да се греша в решенията на министър-председателя за състава на служебния кабинет, само че ще упорствам и той да си съблюдава обещанието, че ще предложи кабинет равно далечен от всички партии. В петък ще поканя господин Главчев да обсъдим неговите оферти, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии ", акцентира Радев.

" Има голям брой дипломати с качества да са министри, тъй че постоянно може да се откри заслужен претендент ", добави Радев.

Днес водачът на ГЕРБ Бойко Борисов дефинира като съвпадане настояването за промяната на външния министър Стефан Димитров с Даниел Митов.

Митов е народен представител от ГЕРБ и зам.-председател на партията. Бил е длъжностен външен министър в кабинета " Близнашки " и във второто постоянно държавно управление на Борисов.

На 9 април дипломатът от кариерата и дипломат в Черна гора Стефан Димитров пое поста на министър на външните работи в кабинета " Главчев ", въпреки първичната кандидатура да беше Ивайло Ценов.



Вчера Главчев изиска промяна и на министъра на земеделието Кирил Вътев, който резервира поста си от предходния кабинет и в служебния. Главчев предложи длъжността да заеме Георги Тахов, а като претекстове се акцентира продължаващото напрежение и неодобрение в аграрния бранш.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР