Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Ню

...
Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Ню
Коментари Харесай

Румен Радев ще се срещне с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш

Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещаване в Ню Йорк, Съединени американски щати, от 18 до 21 септември. Държавният глава ще управлява българската делегация и ще показа страната ни в границите на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, оповестиха от прессекретариата на президента.

На 18 септември президентът Румен Радев ще взе участие в Срещата на върха за Целите на стабилно развиване – политически конгрес на високо ниво под егидата на Общото заседание на Организация на обединените нации. Българският президент ще направи изявления в границите на лидерските формати, отдадени на науката, технологиите и нововъведенията.

Същия ден президентът ще има срещи с представители на еврейските организации в Ню Йорк.

На 19 септември българският президент ще взе участие в откриването на Общия спор на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. В програмата на Радев за деня са планувани двустранни срещи с президента на Австрия Александър Ван дер Белен, с президента на Молдова Мая Санду, с министър-председателя на Ирак Мохамед Шия Ал Судани и други

На 20 септември президентът Румен Радев ще взе участие в Срещата на върха за  климата под егидата на Генералния секретар на Организация на обединените нации. 

Българският държавен глава ще направи изявление в границите на Общия спор на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Темата на Общия спор на 78-ата сесия е „ Възстановяване на доверието и обновяване на световната взаимност: ускорение на дейностите по Дневен ред 2030 година и неговите цели за стабилно развиване за реализиране на мир, разцвет, напредък и резистентност за всички “.

В програмата на българския президент за деня са планувани двустранни срещи с президента на Република Корея Юн Сук-йол, с министъра на външните работи на Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан ал Сауд и други

На 21 септември президентът Румен Радев ще се срещне с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. 

В делегацията, ръководена от българския държавен глава, е заместител министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел. 

В рамките на визитата си в Съединени американски щати президентът Румен Радев ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР