Президентът Румен Радев се включи в тържествата по случай 24

...
Президентът Румен Радев се включи в тържествата по случай 24
Коментари Харесай

Президентът: Пловдив е орисан да бъде сред първите! СНИМКИ

Президентът Румен Радев се включи в тържествата по случай 24 май в Пловдив. Той изнесе слово на площада пред Хуманитарната гимназия. Преди президента тирада изнесе и кметът на града Здравко Димитров.

„ Светите братя бяха приети за настойници на Европа.Това е още едно съображение, че нашето място измежду европейските нации не е инцидентно, като имаме бъдеще, учредено на славно минало. Често приказваме за свободата на словото, само че все по-малко за силата и отговорността към него. Мъдростта идва с него, а единственият метод да оцелеем е то, в побъркания ни виртуален свят”, сподели Здравко Димитров.

Радев съобщи, че в случай че запитаме българите кой е най-обичайният и чакан празник, то единомислещо всички ще кажат, че това е 24 май в импровизиран отговор.

" Пловдив е предопределен да бъде измежду първите! Доказа го през Възраждането, в битката за църковна и политическа самостоятелност. Нека помним, че тази пловдивска цитадела на духа е изграждана с безрезервност, мъдрост и предвидливост.

Нека тачим нашата история и обичаи. Нека през днешния ден се преклоним пред всички модерни будители, пред хората, които обогатяват нашата ценностна система и които носят в себе си достойната искра на знанието! Честит празник, скъпи сънародници! ", сподели Радев.

След минути президентът ще се включи в шествие във връзка празника, което ще стартира от площад „ 11 май “ и ще приключи пред постройката на община Пловдив.

По-късно, в Драматичния спектакъл, президентът ще взе участие в тържественото отбелязване на 60 години от основаването на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. Президентът ще приветства академичното управление, преподавателите и студентите на висшето учебно заведение.





Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР