Президентът Румен Радев се включи в кулминацията на тържествата в

...
Президентът Румен Радев се включи в кулминацията на тържествата в
Коментари Харесай

Президентът Радев участва в кулмнацията на празненствата в Бургас за Никулден

Президентът Румен Радев се включи в кулминационната точка на тържествата в Бургас във връзка Никулден – символичното запалване на коледната елха и празничните светлини в града.

" Винаги е голямо наслаждение да се връщаш в Бургас, само че най-добре да се върнеш навръх 6-ти декември, на празника на града, на морските хора, когато целият град чества една отколешна традиция ", съобщи Румен Радев в приветственото си слово.

Президентът сподели още, че Бургас е град на напредъка и на бъдещето. По думите му градът демонстрира по какъв начин общината, която има ясна визия за развиването на града, може да взаимодейства по най-хубавия метод с жителите, с държавната власт, публичните организации и бизнеса.





" Резултатите от години работа са налице. Днес в Бургас еднообразно добре работят и съжителстват както тежката промишленост и превозът, по този начин и осведомителните технологии. Бургас се трансформира освен в образец, Бургас към този момент задава стандарти, и в образованието, и в опазването на здравето, и в зелени политики, в новаторски решения, в грижи за възрастни, за младежите, за хората със специфични потребности. Но през всичките тези години едно нещо остава непроменяемо - това е свободният и свободомислещ креативен дух на бургазлии. Бургас, откогато се помня, е и ще продължи да бъде град на поетите, на художниците, на артистите, на музикантите. Бургас дава голям принос, освен към брутния вътрешен артикул, само че към българската просвета. Също по този начин е научно потвърдено, че най-красивите и интелигентни дами са тук, в Бургас. Но мога да прибавя и най-взискателните. Затова и бургаските мъже все ги тегли към морето, кой със сърф, кой с яхта, кой на транспортен съд, само че все натам ", разяснява още президентът.

Той прикани събралите се на централния площад бургазлии да не престават да се гордеят с всичко това, което са постигнали, да се гордеят с града, да се гордеят с младежи, ясното и несъмнено бъдеще.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР