Президентът Румен Радев се срещна с представители на ръководството на

...
Президентът Румен Радев се срещна с представители на ръководството на
Коментари Харесай

Румен Радев: Лукойл и служебният кабинет да се разберат за...

Президентът Румен Радев се срещна с представители на управлението на енергийната компания " Лукойл " на " Дондуков " 2, с цел да обсъдят опциите за ограничение на инфлацията и за развиването на предвидима икономическа среда в страната.

От думите на президента стана ясно, че управлението на компанията ще се срещне и със служебното държавно управление по-късно през днешния ден.

" Лукойл е освен значима част от българската стопанска система, само че и един от главните работодатели, а също и главен производител на горива, притежаващ забележителен дял от пазара. От цената на създаваните горива зависи значително развиването на стопанската система, само че и инфлационните процеси, което дефинира стратегическото значение за компанията за развиването на страната. Високите цени на горивата са измежду водещите аргументи за повишаването на всички артикули и услуги и води до стесняване на потреблението, което е загуба освен за потребителите, само че и за производителя. Затова смятам, че идната ви среща с българското държавно управление е една добра опция, несъмнено, следвайки строго пазарните механизми, да се набележат ограничения за стабилизиране на икономическата среда, за битка с инфлацията в интерес на българския консуматор ", сподели президентът.

" Лукойл ” беше показан от президента на компанията - Вадим Воробьов. Той съобщи, че тяхната компания работи повече от 20 година на българския пазар и считат, че могат да бъдат препоръчвани като сериозен сътрудник. ”Договорихме се с българското държавно управление за разработване на средносрочни ограничения, с цел да поддържаме стопанската система ”, сподели той
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР