Президентът Румен Радев се срещна с председателя на Европейския парламент

...
Президентът Румен Радев се срещна с председателя на Европейския парламент
Коментари Харесай

Радев вярва, че доверието в българските институции ще се увеличи след председателството на ЕС

Президентът Румен Радев се срещна с ръководителя на Европейския парламент (ЕП) Антонио Таяни, който е на работно посещаване в България дружно с представители на политическите групи в Екологичен потенциал. По време на диалога им президентът го е уверил, че българските институции в лицето на Народното събрание, държавното управление и президента са обединили напъните си за сполучливо осъществяване на председателството на Съвета на Европейския съюз, оповестиха от прессекретариатът на Радев.

" България няма да преследва свои тесни национални ползи, а ще бъде сътрудник и медиатор при разрешаването на наболелите провокации пред общността ", съобщи Радев след срещата си с Таяни. Според него председателство е и късмет за страната да усили доверието в работата на българските институции в дълготраен проект.

Темата за Западните Балкани беше съществена по време на срещата на Радев с Таяни. Тя беше предпочитана и при визитата на ръководителя на европарламента по-рано денем при премиера Бойко Борисов.

 Радев има вяра, че доверието в българските институции ще се усили след председателството на Европейски Съюз
© Прессекретариат на президента

Като първостепенна задача на Европейския съюз на Балканите президентът открои подобряването на свързаността. По думите му би трябвало да се работи за подобряването на връзките по оста " Изток – Запад ", като се изградят транспортни, енергийни, стопански и цифрови коридори.

По време на срещата беше доказана готовността на България да се причисли към Шенгенското пространство. Президентът още веднъж акцентира, че страната не приема прибавянето на нови неписани и политически критерии, откакто е покрила всички условията още през 2011 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР