Президентът Румен Радев се срещна с новото ръководство на ЦИК.

...
Президентът Румен Радев се срещна с новото ръководство на ЦИК.
Коментари Харесай

Президентът Радев и ЦИК обсъдиха подготовката за европейските избори

Президентът Румен Радев се срещна с новото управление на ЦИК. Президентът и членовете на Комисият разискаха всички нужни ограничения за провеждането на спокойни, почтени и транспарантни избори за евродепутати.

Президентът Румен Радев съобщи, че не би трябвало да се позволява компрометиране на електронния избор.

От ЦИК зявиха, че предстоят диспути по какъв начин да се разпределят машините за идния евровот, които са общо 3000.
Румен Радев, президент на България: Провеждането на свободни, почтени, транспарантни избори е едно от най-големите завоевания на демокрацията. И тези завоевания би трябвало да се отстояват с всеки избори. Провеждането на избори е задача на цялото общество, само че за организацията, провеждането му и отчитането на резултатите и най-много използването на изборното право, нашето общество ще разчита извънредно на вашите старания и висок професионализъм.

Стефка Стоева, ръководител на ЦИК: Имаме проблеми със узаконяването, публичната поръчка ще бъде през днешния ден тествана от способени експерти външни специалисти и ще стартираме да работим по критериите за разпределението на трите хиляди най-малко машини, тъй като това е значимо. Гражданите желаят да знаят за какво един ще гласоподава на машина, а другия с хартиена бюлетина. Това би трябвало да е транспарантно обяснено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР