Президентът Румен Радев се срещна днес с президента на Обединените

...
Президентът Румен Радев се срещна днес с президента на Обединените
Коментари Харесай

Радев от ОАЕ: Ще подпишем меморандум за стратегическо партньорство между двете страни

Президентът Румен Радев се срещна през днешния ден с президента на Обединените арабски емирства. Предстои да се подпише меморандум за стратегическо партньорство сред двете страни.

" Самият факт на поканата за тази аудиенция е задоволително сладкодумен и той демонстрира, че откакто има предпочитание за възобновяване на разговора на най-високо политическо равнище, това е индикатор за повишеното доверие към България и интерес към растящите стопански благоприятни условия на нашата страна. Сигурен съм, че срещата с президента дава спомагателен подтик за развиване на партньорството в доста и то значими области ", сподели Радев пред Българска национална телевизия по време на визитата си.



Президентът съобщи, че ще се подпише меморандум за стратегическо партньорство сред двете страни, който ще отвори вероятност за трансформиране на политическата воля в нови благоприятни условия за съдействие и партньорство в сферите: стопанска система, вложения, енергетика, търговия, цифрови и зелени технологии, градоустройство. Подписва се и значимо съглашение в региона на науката и културата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР