Президентът Румен Радев се разгневи на „Продължаваме промяната” и БСП,

...
Президентът Румен Радев се разгневи на „Продължаваме промяната” и БСП,
Коментари Харесай

Върна им го: Радев отсвири ПП и БСП

Президентът Румен Радев се разгневи на „ Продължаваме промяната” и Българска социалистическа партия, откакто не се явиха на постоянните съвещания за сформиране на нов кабинет и направи необикновен ход – завърши договарянията без тях. Той по този начин и не даде нова дата на двете партии за среща на „ Дондуков”2.

Днес, на финала на диалозите с последната политическа групировка „ Възраждане”, Радев недвусмислено съобщи: „ Консултациите завършиха. Предстои връчването на мандат”, с което даде да се разбере, че няма желание да разтяга консултациите след оповестения от него период.

„ Радев очевидно е сърдит и показва, че няма да разреши на политическите играчи да диктуват темпото. Те го бойкотираха с неявявеното си, той пък отхвърля да ги одобри след периода, който към този момент е сложил. Отношенията са на точка на замръзване”, разясниха политици.

Политическа партия не се появиха на „ Дондуков”2 през вчерашния ден – като първа политическа мощ те бяха поканени първи на договарянията с президента, само че не се явиха, като пост фактум се оправдаха с разглеждането на бюджета в Народното събрание. Властта в оставка разгласи, че първо би трябвало да беседват с политическите си сътрудници и желаеха нова дата от Радев, след вторник. Явно обаче президентът отряза молбата им.

Изненадващо, Българска социалистическа партия, които постоянно са призовавали за разговор и почитание към институциите, също не се появиха на консултациите, като също акцентираха целта бюджет. Мнозина обаче са наясно, че вледенените връзки сред Корнелия Нинова и Румен Радев са много по-реална причина соцлидерката да не желае да застава очи в очи с някогашния си сподвижник.

От друга страна, президентът няма и време за диалози с политическите партии през днешния ден или на следващия ден, тъй като отпътува за Мадрид, където ще съставлява страната ни на срещата на върха на НАТО. Форумът е извънредно значим, тъй като ще се одобри нова стратегическа идея, по която ще работи отбранителният съюз.

ТЕМА преди 43 минути 117 преди 1 час 1217 преди 2 часа 1121
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР