Президентът Румен Радев се превръща във все по-голям проблем на

...
Президентът Румен Радев се превръща във все по-голям проблем на
Коментари Харесай

Проф. Георги Близнашки: Радев се оказа вълк в овча кожа

Президентът Румен Радев се трансформира във все по-голям проблем на личната си страна. Оказа се вълк, облечен в овча кожа. Иска да компрометира демокрацията и да наложи властнически метод на ръководство.
Това съобщи в ефира на Нова телевизия специалистът по конституционно право и някогашен длъжностен министър председател проф. Георги Близнашки.

Острите рецензии идват след поредицата от спорове сред " Дондуков 1 " и " Дондуков 2 ", които не затихнаха по време на изключителното състояние у нас.

Припомняме, че предходната седмица стана ясно, че президентът ще сезира Конституционния съд поради някои от текстовете, заложени в измененията за Закона за здравето. От своя страна пък Борисов посочи през вчерашния ден, че сънародниците ни са имали " редкия късмет " да ръководи той, тъй като в случай че бил различен, щял да постъпи като някои свои сътрудници и доста хора да измрат.

" Да пита колкото желае, той би трябвало да ангажира публичното внимание. При всичките провали, трябваше да направи нещо, с цел да се върне в играта. Това е следващият неверен ход ", съобщи Близнашки.

По думите му няма никакво нарушаване на Конституцията в признатите текстове.

" Има едно неспокойствие, скапаха се всички сюжети това държавно управление да бъде свалено час по-скоро ", разяснява конституционалистът.

Той даде и висока оценка на кабинета за оправянето с пандемията от ковид и изключителното състояние и похвали премиера.

" За Бойко Борисов изключителното състояние е неговата буря. Той е точният човек за точното време. Изпреварихме другите страни и това ни разреши да овладеем обстановката, тъй като огнищата се сътвориха от приходящите емигранти, които ги изтласкваха от Западна Европа и те идваха и превнасяха болестта у нас ", сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР