Президентът Румен Радев се очаква да бъде гост за Празника

...
Президентът Румен Радев се очаква да бъде гост за Празника
Коментари Харесай

Президентът и владиката идват за Празника на Пещера

Президентът Румен Радев се чака да бъде посетител за Празника на Пещера - 6 май, оповестиха от общината в града. Денят се празнува от 1994 година, а тази пролет е планувана двудневна стратегия от тържества. Държавният глава, както и депутати, политици и общественици, се чака да гостуват на днешния 5 май, когато ще бъде празничната заря. Пловдивският митрополит Николай също евентуално ще бъде измежду високите посетители, както и някогашни кметове, локални съветници и общественици, представители на бизнеса.

" След като предходната пролет се наложи да отменим празненствата за Гергьовден, хората в този момент ги чакат с наслада и с неспокойствие, разяснява кметът на общината Йордан Младенов. През май 2020-та се опитахме да компенсираме с ефектно светлинно и звуково шоу на крепостта Перистера и то се хареса от пещерци, само че несъмнено към този момент им липсва същинският празник, да се съберат на площада, да се видят. Разбира се, измежду хората ще има и чиновници, които ще припомнят да се съблюдава отдалеченост, ще имаме маски, дезинфектанти, въпреки да не са наложителни навън, ще създадем всичко допустимо за сигурността на жителите ".

Младенов добави, че с сътрудниците му работят по въпроса светлинното и звуково шоу да бъде част от всеки идващ празник в Пещера. Търсят се благоприятни условия за външно финансиране с план, обмисля се и вид то да бъде обезпечено от бюджета на общината. Младенов се надява до края на този мандат да реализира тази концепция.

Ето и програмата за двата празнични дни:

5 май:

от 18.40 ч., пл. “България “ - Концерт на танцова групировка „ Елика “, квартет „ Интро “ и Тони Димитрова.

от 20.30 ч. - Тържествена заря-проверка в чест на Деня на Пещера – 6 май.

от 21.15 ч. - Концерт на Криско и Тита.

6 май:

от 9.00 ч., храм”Св.Георги” - Празнична Гергьовска Света Литургия.

от 10.30 ч., пл. “България “ - Концерт на фолклорните сформира на ЦПЛР – ОДК и Росица Пейчева с фолклорна групировка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР