Президентът Румен Радев се обяви категорично против готвените законови промени,

...
Президентът Румен Радев се обяви категорично против готвените законови промени,
Коментари Харесай

Президентът ще се опита да спъне сценария за военното разузнаване

Президентът Румен Радев се разгласи изрично срещу готвените законови промени, които позволяват опция и граждански да управлява военното разузнаване.

" Военното дело е извънредно комплицирана активност. Затова и до момента, както е по закон, ръководителят на тази работа би трябвало да бъде човек с военно обучение, с военна експертиза, с боен опит, с военно звание. Ако сменят закона и я кръстят работа " Цивилна информация “, тогава ще приема да бъде и граждански. Аз държа да си бъде боен от кариерата “, сподели Радев в четвъртък.

Депутати от ГЕРБ и " Обединени патриоти " предложиха корекция в Закона за военното разузнаване, която разрешава то да бъде ръководено от граждански. Това стана в апогея на абсурда към службата, заформен след следствието на военната прокуратура.

Преди ден шефът на военното разузнаване Пламен Ангелов подаде доклад за освобождение от поста, откакто бе упрекнат дружно с предшественика му на поста Светослав Даскалов, че са издали над 500 достъпа до класифицирана информация на НАТО и Европейски Съюз в нарушаване на закона.

В същото време ръководещите трасират законодателно опцията Ангелов да бъде заместен от граждански. Според няколко разнообразни източници законът се прекроява за съответен претендент - настоящия зам. -директор на службата Янко Златанов, който преди този момент е работил в Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Той е в службата едвам от предходната година и не е боен, макар че има военно обучение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР