Президентът Румен Радев се надява правителството да не губи от

...
Президентът Румен Радев се надява правителството да не губи от
Коментари Харесай

Радев: Правителството да не губи от поглед тежката социално-икономическа криза

Президентът Румен Радев се надява държавното управление да не губи от взор тежката социално-икономическа рецесия в страната поради фокуса, който кабинетът слага върху външната политика.
„ Очаквам този порив и сила, които се влагат за решаването на проблемите на районен съд Македония по нейния път към Европа, да се ползват в не по-малка степен за решение на проблемите на българските граждани”, моли президентът.
И добави: „ Увеличаването на бедността е обезпокоително. Инфлацията, цените, това, което става в енергетиката, в топлофикациите. Очаквам там да бъде фокусирано вниманието”, акцентира Радев.
Президентът уточни, че чака Коалиционният съвет през днешния ден да следва постигнатите с консенсус, мнение и оферти от КСНС от януари и да отстоява българския интерес и Копенхагенските критерии. „ Ако всичко това се случи, ние по най-хубавия метод ще помогнем на РСМ да върви стабилно по този път”, сподели той.
Той засегна и българския закон „ Магнитски”, като съобщи: „ Мисля, че очевидното отвращение на прокуратурата да се бори с корупцията в България не значи, че би трябвало да се погазват съществени законови положения и базови човешки права, с цел да се търси справедливост”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР