Президентът Румен Радев се надява, че наскоро приетите законови ,

...
Президентът Румен Радев се надява, че наскоро приетите законови ,
Коментари Харесай

Радев убеждава Рюте за съдебните реформи у нас, които чакат указ

Президентът Румен Радев се надява , че неотдавна признатите законови, ще бъдат отразени позитивно в отчета на Европейска комисия по Върховенство на закона, който се чака да бъде оповестен при започване на юли. Това е декларирал президентът и пред министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте в Молдова . Радев е изразил вяра, че напредъкът на правосъдната промяна в България ще промени позицията на Нидерландия за приемането на страната в Шенген.

Важно е да се подчертае, че въпросните законови ограничения не са финализирани и към момента чакат автограф и декрет от държавния началник, с цел да бъдат оповестени в Държавен вестник и надлежно да влязат в действие.

Румен Радев подсети, че всички страни членки на Европейски Съюз, с изключение, поддържат приемането на страната ни в Шенген през октомври 2023 година. Европейската комисия и Европейския парламент готовността на България да се причисли към Шенген. Наред с това инспекциите в България и Румъния, проведени от Европейската комисия предходната година, заключиха, че страната ни продължава да дава отговор на изискванията за пълноправно участие.
 Радев не вижда логичност България и Румъния да са отвън Шенген, Хърватия ни поддържа Обновена
Радев не вижда логичност България и Румъния да са отвън Шенген, Хърватия ни поддържа

Държавният глава и министър председателят се срещнаха с хърватския президент Миланович Зоран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР