Президентът Румен Радев се чувства изолиран от европейската и световна

...
Президентът Румен Радев се чувства изолиран от европейската и световна
Коментари Харесай

Цветанов: Рaдев се е чувства изолиран от европейската и световна политика

Президентът Румен Радев се усеща изолиран от европейската и международна политика и по тази причина търси опълчване с премиера Бойко Борисов. Такъв разбор направи зам.-председателят на ГЕРБ и народен представител Цветан Цветанов в ефира на Би Ти Ви.

Обяви, че в ГЕРБ се работи за бистрота. " Правихме няколко консултативни съвета за национална сигурност, само че едно се приказва вътре, а по-късно - друго на открито. Това основава опция за разнообразни тълкувания. Ние сме с протегната ръка ", сподели Цветанов и добави, че президентът Радев е в правото си да пристигна да изпие едно кафе в Народното събрание и да се срещне с премиера, където да се дискутират всички противоречиви въпроси.

По мотив срещата сред Борисов и Путин в Москва преди дни, Цветанов не счита, че тя е била разследване от визитата на президента в Русия малко преди този момент. Той сподели, че тя е на база договаряния от 2015-та година, когато президентът Радев не е бил на власт. " Имаше добра протоколна среща на господин Радев с Путин, само че същинската среща беше с българската делегация, където участваха министри и е била с поддръжката на Европейска комисия ", уточни той.

Цветан Цветанов засегна и тематиката за енергийните планове. " България загуби опцията за газа към Турция. След срещата в Москва е напълно реалистично енергийният хъб да бъде зареден от Москва, от Азербайджан и от други източници. След неуспеха на " Южен поток " се направи цялостна тактика с поддръжката на Европейската комисия. Той подчертава, че държавното управление на Пламен Орешарски е нарушило европейското законодателство с " Турски поток ".

През април задочният словестен спор сред президента Румен Радев и ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов ескалира. Стигна се до тежка замяна за обвинявания, в това число и до закани за съд в Страсбург.

По мотив обвиняванията, че претендентът на ГЕРБ, който завоюва изборите в Галиче, е непосредствен до арестувания кмет Ценко Чоков, Цветанов отговори: " Майката на претендента на Българска социалистическа партия за изборите в Галиче, също е в ловната дружинка на Ценко Чоков, с изключение на нашия претендент. Политическото опълчване на Българска социалистическа партия е техен жанр, когато губят избори ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР