Президентът Румен Радев с първи коментар след убийството на Алексей

...
Президентът Румен Радев с първи коментар след убийството на Алексей
Коментари Харесай

Президентът с първи коментар за убийството на Алексей Петров

Президентът Румен Радев с първи коментар след убийството на Алексей Петров и поисканата оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи - Петър Тодоров.

„ Потвърждава се максимата, че когато страната е слаба, мафията е мощна. Явно кабинетът употребява всеки собствен личен неуспех като мотив за присвояване на още власт. Това е нахлуване против демократичните салда, заложени в Конституцията и законите. Явно Конституцията пречи на ръководещите в желанието им за повече власт. Очевидно за всички е, че те страдат от властова булимия ”, заяви президентът.

 На въпрос ще свика ли КСНС поради нарасналата се престъпност в България, Радев отговори следното:

„ С кого да го свикам? С хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки ли? Не мисля, че това е от изгода за националната ни сигурност. Държавата е слаба, тъй като настоящето ръководство бе заченато в скандални записи и умерзително съглашателство. В момента отговорността е изцяло размита ”.

„ С държанието си властта тласка обществото ни към безпорядък, разрушава демократичния консенсус, без който няма европейска вероятност за България. Публикуват се черни описи на жители и публицисти, притискат се медии, приканва се към цензура, овладяват се Министерство на вътрешните работи и службите за опорочаване на изборите и за тяхното потребление за користни политически и стопански цели. Лумпенизира се политическият спор с агитки и закани. Посяга се на Конституцията. Българите чакат отговори каква е ролята на Петров в стъкмяването на обединението, какви задължения са поемани към него, какви високи постове в страната са му обещавани, от кого и при какви условия ”, добави президентът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР