Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор

...
Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор
Коментари Харесай

Румен Радев също почете паметта на жертвите на Холокоста

Президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на уважи паметта на жертвите на Холокоста. Днес се отбелязва Международният възпоменателен ден на жертвите от Холокоста.

,,Тази голяма покруса, предизвикала неимоверни премеждия, ни задължава да си спомним за отнетите по извънредно нечовечен метод животи на милиони хора, измежду които шест милиона евреи, единствено заради това, че са принадлежали към различен етнос'', декларира президентът Радев на страницата си във Facebook.

Президентът показва, че решението за отбелязване на тази дата съответствува с други знакови годишнини, свързани с края на Втората международна война, с основаването на Организация на обединените нации, и има за цел да означи общочовешкия блян за обективен и кротичък свят за всички нации.

Като напомня отбелязването предходната година на 75-ата годишнина от освобождението на концентрационния лагер в Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста, с присъединяване на политически водачи от 50 страни, президентът Радев показва, че тогава е имал опция с горделивост да съобщи, че с помощта на самоотвержените старания на гражданското общество, на политици и на достойните си религиозни водачи, България е съумяла да запази живота на своята еврейска общественост от към 50 хиляди души. Свидетелство за това са имената на българските праведници, увековечени в мемориала "Яд Вашем ", посветили своята авторитетна социална активност на избавяне от крах на своите съседи, съученици, сътрудници и другари евреи, добавя Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на.

Поклон пред паметта на починалите. Нека помним тяхната загуба, тъй като в случай че заличим загатна, би означавало те да умрат още веднъж, декларира още президентът Радев.

На 27 януари международната демократична общественост отбелязва Международния възпоменателен ден на жертвите от Холокоста. Тази...
Posted by on
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР