Президентът Румен Радев реагира остро на предложението на Димитър Главчев

...
Президентът Румен Радев реагира остро на предложението на Димитър Главчев
Коментари Харесай

Радев не подписа, привиква Главчев в петък

Президентът Румен Радев реагира остро на предлагането на Димитър Главчев да смени двама министри в служебния кабинет - във Външно и в земеделското ведомство. Държавният глава ще предложения премиера в петък на " Дондуков " 2, с цел да обсъдят възможните рокади в държавното управление. 



" Двама министри се освобождават единствено седмица след клетвата на служебното държавното управление. Това е неуспеха на конституционната промяна. Партиите обезмислиха служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства. Виждате от партийни събрания по какъв начин се дават разпоредби, по какъв начин се заплашва министър-председателят. Надявам се господин Главчев да си дава сметка за вредите, когато той стремително извършва щенията на своя партиен шеф. ", отсече президентът.

Ще упорствам министър председателят Главчев да си съблюдава обещанието, че ще предложи кабинет равноотдалечен от всички партии. В петък ще го поканя да обсъдим неговите оферти за рокади, само че не може да се предлага за министър зам.-председател на партия, съобщи Радев.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР