Президентът Румен Радев разговаря в Страсбург с държавния глава на

...
Президентът Румен Радев разговаря в Страсбург с държавния глава на
Коментари Харесай

Румен Радев разговаря с Макрон в Страсбург

Президентът Румен Радев беседва в Страсбург с президента на Франция Еманюел Макрон. Теми от дневния ред на двустранните връзки, присъединението на България към Шенген, както и европейската вероятност пред Република Северна Македония  бяха измежду акцентите на диалога.

Радев уточни, че страната ни е изпълнила техническите критерии за участие в Шенген още през 2011 година и чака това да бъде прието от страна на европейските ни сътрудници. Макрон изрази кардинална поддръжка за позицията на България.

По време на диалога Радев изрази и позицията на България, която чака съответни и необратими резултати в двустранния разговор с Република Северна Македония, които да подсигуряват европейските полезности във връзка с спазването на човешките права и прекратяване на езика на омразата, както и отбраната на българското културно-историческо завещание в страната, пишат от Нова телевизия.

По-късно Радев проведе и диалог с ръководителя на парламентарната група на Европейската национална партия Манфред Вебер, по време на който са били разисквани провокациите пред Европейски Съюз и бъдещето на Европа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР