Президентът Румен радев провежда консултации за съставяне на правителство с

...
Президентът Румен радев провежда консултации за съставяне на правителство с
Коментари Харесай

Президентът започва консултации за връчване на мандат

Президентът Румен радев организира съвещания за сформиране на държавно управление с всички парламентарно показани партии. Консултациите стартират в 9.00 часа с първата политическа мощ – „ ИТН “.

След това са планувани срещи с ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, „ Демократична България “, Движение за права и свободи и „ Изправи се БГ!Ние идваме “. Вчера от партията на Слави Трифонов изпратиха предложения до всички парламентарни партии, с изключение на ГЕРБ, за договаряния по целите на бъдещия кабинет с мандат на „ ИТН “. Всички партии оповестиха подготвеност за диалози с групировката.

Българска социалистическа партия ще се отзове на поканата и ще излъчи контактна група отпред с Корнелия Нинова за диалози за образуване на държавно управление. „ Демократична България “ оповестиха като изискване ограничението на въздействието на Движение за права и свободи върху процесите във властта и бъдещото ръководство.

От „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ бяха безапелационни, че няма да поддържат държавно управление с присъединяване на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Те ще упорстват за правосъдна промяна, повишение на приходите и преизчисляване на пенсиите още от есента. А от Движение за права и свободи отхвърлиха да разясняват, само че потвърдиха, че имат покана за среща.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР